zaterdag 3 oktober 2009

ZNC D2 - HS'88 D2 2-2

Deze middag speelde D2 een uitwedstrijd tegen ZNC D2. Al snel bleek dat ZNC beduidend beter speelde dan in de bekerwedstrijd (die we vrij makkelijk wonnen). De eerste helft ging eerst gelijk op met veel kansen voor beide teams. In de loop van de eerste helft werd ZNC echter toch beduidend sterker en hun doelpunt was dan ook wel verdiend al stond de ZNC-speler wel buitenspel. ZNC kreeg nog enkele goede kansen om ruimer afstand te nemen maar gelukkig hebben wij een superkeeper in de persoon van Rik die er voor zorgde dat we verder geen doelpunten meer tegen kregen. In de rust spraken we af er nog een schepje bovenop te doen want als we zo door zouden gaan zou het een kansloze middag worden. Met ook nog een tactische aanpassing (voor de kenners, van 4-3-3 naar 4-4-2, een versterkt middenveld dus) werd er afgetrapt voor de tweede helft. De eerste kans was nog voor ZNC maar daarna gingen we steeds beter spelen. Er kwamen kansen voor ons en het lukte Owen om de gelijkmaker te scoren. Daar konden we niet te lang van genieten want ZNC counterde vlak daarna naar de 2-1. Maar we gaven niet op en bleven aanvallen om te proberen weer gelijk te maken. En dat lukte ook door Jarnick hoewel er bij iedereen twijfel was of de bal nu werkelijk over de lijn was geweest maar de scheidsrechter wees naar het midden, 2-2. Daarna kregen we ook nog enkele goede kansen om nog te winnen maar dat lukte helaas net niet. Uiteindelijk kon iedereen wel leven met de 2-2. Bovendien was het voor spelers, begeleiding en supporters een echte wedstrijd die tot de laatste seconde spannend bleef en dat zijn toch altijd de leukste.